Alta Anoia / Calendrier / 5è Mercat de les Espècies / Argençola

Agenda

5è Mercat de les Espècies d’Argençola

13 Juin 10:37 - 13 Juin 00:00

El safrà serà el protagonista de l’edició d’enguany

El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la seva cinquena edició. El dissabte 13 de juny durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics.

L’objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics.

El protagonista d’aquest 5è Mercat serà el safrà. Des del segle XV fins al segle XIX la zona que compren la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell i l’Anoia va ser un dels territoris productors més significatius d’aquesta espècie i Santa Coloma de Queralt era un punt de comercialització clau. Actualment hi ha iniciatives en marxa que volen recuperar-ne el cultiu a la zona.

Durant el Mercat es podran comprar bulbs de safrà que s’han de plantar entre juliol i setembre i floreixen entre finals d’octubre i novembre.

Per a més informació: www.eltrill.org

Télécharger le fichier

Events propers relacionats

Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació